Ostade A'dam
Nieuws
 • Heb je onze gloednieuwe placeholder al gezien?

   

  Aftellen tot we live gaan...
  En schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van CC Amstel-nieuwtjes.

 • CC Amstel, theater en clubhuis voor de buurt

   

  Vanaf 1 september gaan we door het leven als CC Amstel. Een cultureel clubhuis in het Asscherkwartier met een theaterzaal, facilitaire studio, café-restaurant en een vestiging van de OBA Amsterdam. Download hier Het Parool artikel of kijk hier voor meer informatie.

 • De Highlights van Mei

   

  vr 4 + za 5 mei - Ze zeggen dat je op moet letten is een jongerenproject in het kader van Theater Na de Dam. Over argwaan, gefluister en het brandende verlangen om je eigen tijd te begrijpen;

   

  wo 9 t/m za 12 mei - Since I see myself over there is documentaire theater over een wereld waarin de mens steeds maakbaarder wordt;

   

  ma 14 mei - de vijfde en laatste editie van De Versnelling van de Stad. Samen met Abdou Menebhi, Jantine Heuvelink en Peter van Maaren kijken we terug en zetten we een stap vooruit;

   

  wo 16 mei - Salon op Zuid van New European Ensemble. Met gedichten van Charlotte van den Broeck en muziek van Jacques Hétu, György Kurtag en Toshio Hosokawa.

   

   

 • Highlights 2017-2018

  Daar zijn ze dan! De langverwachte Ostade Highlights van seizoen '17-'18. Bijzonder, vernieuwend en actueel. Van muziektheater voor kinderen vanaf 3 jaar tot theatrale concerten en van jongerentheater tot dans. Bekijk hier het gehele aanbod.

   

  Seizoen '17-'18 is ons laatste jaar op de huidige locatie. Dus koop snel een ticket om nog één keer (of twee of drie) de Ostade-sfeer te proeven. In september 2018 opent Ostade A'dam haar deuren op de nieuwe locatie in het Asscherkwartier. Kijk hier voor updates over het nieuwe theater. Tot het zover is, zijn we het komende seizoen nog te vinden in de Van Ostadestraat met ons vertrouwde aanbod!

 • Nieuw theater in De Pijp voor Ostade A'dam

  Halverwege 2018 opent Ostade A’dam haar deuren op een nieuwe locatie! Samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) gaan we in het Asscherkwartier op het voormalig Gemeentelijk Archiefterrein een nieuw cultuurhuis exploiteren. De afgelopen vier jaar ontwikkelden en leverden we met succes diverse, professionele programma's, wat leidde tot deze nieuwe stap.

   

  Kijk hier voor meer info en updates over het nieuwe theater.

   

 • Verzin de naam voor ons nieuwe gebouw!

   

  Ostade A'dam en OBA Cinétol gaan samenwerken in een nieuw gebouw met een theater, bibliotheek, studio en restaurant. In september 2018 openen wij de deuren in het Asscherkwartier op het voormalig Gemeentelijk Archiefterrein.

   

  Heb jij een originele naam voor ons? Mail het naar ostade@oba.nl. Insturen kan tot maandag 20 november 2017.

   

  Kijk hier voor meer informatie over het nieuwe theater.

 • Highlights 2016-2017

  Met trots presenteren wij onze highlights, een zorgvuldige selectie uit ons aanbod van seizoen 2016-2017. Deze highlights zijn voorstellingen die we bijzonder en vernieuwend vinden, die artistiek gezien van uitzonderlijke kwaliteit zijn of die een relevante, actuele kwestie betreffen. Deel onze passie voor theater! Graag tot ziens in Ostade A'dam.

  Download hier de Highlightfolder.

 • Maart 2017: De Keuze van... Claron McFadden

  "Ik leerde het Ebonit Saxofoonkwartet kennen toen ze net waren begonnen. Toen al zo'n eenheid, maar wel duidelijk met vier verschillende temperamenten. Op zoek naar meer kennis en meer ervaring kwamen ze steeds dichter bij elkaar en dichter bij de bron van de muziek die ze speelden. Een keer hebben we samengewerkt en dat was een cadeau. Wat een top ensemble! Ze gaan helemaal voor de muziek en bereiken een ongelooflijk hoog artistiek niveau." - Claron McFadden

   

  Over 3x4 Festival
  Op zondag 5 maart vindt er een marathonconcert plaats. Drie verschillende kwartetten staan achter elkaar op het podium van Ostade A'dam. De middag begint met het Ebonit Saxofoonkwartet. Vervolgens treed het Stanislavski String Quartet op en sluiten we de dag af met Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

   

  Over Claron McFadden
  Sopraan Claron McFadden (1961) groeide na haar studies aan de Eastman School of Music in Rochester, New York, uit tot een grote naam in zowel het barok als het traditioneel en modern repertoire. Ze zoekt dan ook vaak combinaties van klassieke muziek met pop, jazz en niet-Europese muziek. Als Artist in Residence bij Muziektheater Transparant maakte ze o.a. de voorstellingen Lilith en Secrets, die meerdere keren volle zalen trok in Ostade A'dam. Eind maart komt ze weer terug met de Nederlandse premiere van haar nieuwe voorstelling Nachtschade: Aubergine. In dit culinaire en theatrale concert onderzoekt Claron McFadden de gemeenschappelijke wortels van diverse culturen, aan de hand van de aubergine.

 • Feest in de Gendershow-bubbel!

  Dompel je onder in een festival over mannen en emancipatie. Met film, talkshow, video-installatie, bijzonder theater, inspirerende ontmoetingen en veel humor. Papa's welkom!

   

  Van vrijdag 10 t/m zondag 12 maart is er van alles te doen, zien en beleven in Ostade A'dam. Download hier alvast de folder voor het gehele programma!

 • Nieuw bij Ostade!

  Op woensdag 23 november voorafgaand aan de muziektheatervoorstelling van Club Classique vindt er een driegangendiner plaats in de foyer van Ostade A'dam. Waan je in het Parijs uit de jaren '40. De avond staat in het teken van Cocteau en Franse kamermuziek. Tijdens het diner kan je al genieten van de muziek op de achtergrond door musici van Club Classique. Vanaf 18.00u vindt er een borrel plaats. Vanaf 18.30u is het buffet geopend. Let op! Er is beperkt plek. Kijk hier voor tickets.

 • Lestari Scholtes is sinds 1 maart 2016 de nieuwe muziekprogrammeur van Ostade A’dam.

  Zij volgt daarmee Sylvia Stoetzer op, die deze functie ruim vijf jaar bekleedde.

   

  Lestari Scholtes (1984) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af in de richting piano klassiek. Ze treedt op als solist, kamermusicus en met haar pianoduo Scholtes & Janssens, in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw Amsterdam. Scholtes is winnaar van vele (inter)nationale concoursen. Naast een uitgebreide concertpraktijk zet zij zich op organisatorisch gebied veelvuldig in. Zo is ze oprichter en artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam, het Kamermuziek Festival Schoorl en van de serie Vrienden van de Kamermuziek. Scholtes was voorheen werkzaam als PR-manager en programmeur bij Het Bethaniënklooster.

   

  Met Lestari Scholtes kiest Ostade A'dam voor verbreding van het muziek(theater)aanbod. Er zal meer thematisch geprogrammeerd gaan worden en ook het aanbod voor jeugd krijgt een duidelijke plaats in het programma.

 • Ostade A'dam winnaar Theaterafficheprijs

  De Pijp in Oorlog van Ostade A’dam is winnaar van de MullerVisual Theaterafficheprijs 2014-2015. De afficheserie van deze productie voor en door jongeren is van de hand van ontwerper Mariola López Mariño van LopezLab (huisontwerper van Ostade A'dam) en fotograaf Monica Ragazzini. Zij namen de prijs op 11 november in ontvangst tijdens de bijeenkomst Design for Function.

   

  De prijs wordt jaarlijks toegekend door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De jury roemt het doeltreffend concept van de affichereeks: ‘De jeugdvoorstelling met en door kinderen komt in de posters duidelijk naar voren. De stilzwijgende uitdrukking op het gezicht van de kinderen geeft het beeld iets heel persoonlijks. De projectie van de oude foto’s op de kleren van de kinderen verenigt jong en oud.’