Ostade A'dam

Foto: Dionisis Christofilogiannis

Zonderland

Diamantfabriek

Muziek(theater)

Een muziektheaterstuk voor twee prinsessen en vier luidsprekers

Zonderland is een absurdistisch sprookje over wachten, onmacht, heimwee en toekomsthoop. Het is een ode aan een verloren generatie van asielzoekers in opvangcentra, aan al diegenen die in een papieren bureaucratie zijn beland waardoor zij tussen wal en schip vallen.

De Noors-Nederlandse regisseur Ingrid Askvik denkt als regisseur in muziek en de Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç denkt in beelden. Beide makers werken voor het eerst samen in de Diamantfabriek en willen met hun nieuwe diamonds muziektheaterproductie Zonderland de volgende vraag stellen: "We leven in een tijd die sneller dan ooit beweegt. Wat gebeurt er met je identiteit wanneer je leven tot stilstand komt, terwijl alles om je heen vooruitgaat en niemand naar jouw verhaal luistert?"

"In bijna een jaar tijd woonde ik in vijf verschillende opvangcentra. Al die verhuizingen en regels heb ik nooit begrepen. In de centra werd er gesproken over een systeem waaraan we ons moesten houden. Maar welk systeem en voor wie dan? Ik voelde me vaak onbegrepen en eenzaam. Ik miste mijn familie en wilde terug naar Syrië, maar daar loop ik gevaar. Ik ben een jaar van mijn leven verloren, omdat ik in de opvangcentra niks heb kunnen doen." Mohammad, 25

Zonderland gaat op zondag 11 december in première in Ostade A'dam en maakt onderdeel uit van het festival Muziektheaterdagen A'dam! Op maandag 12 december vindt er een nagesprek plaats.

Zonderland is op maandag 12 december opgenomen in het We are Public-aanbod. Deze voorstelling is vrij toegankelijk voor Public-leden. Let er bij het kopen van een Public-ticket op dat je uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Anders vervalt je ticket.

Compositie, concept: Meriç Artaç
Regie, concept: Ingrid Askvik
Solisten: Maartje Goes (viool, zang, spel i.s.m. ArtEZ), Eva van der Post (spel)
Decor: Koen Steger
Artistieke begeleiding: Sylvia Stoetzer
Ontwerp: Yvo Zijlstra
Fotografie: Dionisis Christofilogiannis
Zonderland is een diamonds productie van de Diamantfabriek

Duur: 60 min.

Website Diamantfabriek
Facebook Diamantfabriek

-----
De Diamantfabriek richt zich op de ontwikkeling van excellentie binnen het muziektheater, kleinschalige opera en nieuwe hedendaagse muziek. De productiekern geeft professioneel en creatief toptalent de ruimte zich te ontwikkelen door duurzame samenwerkingsverbanden met hen aan te gaan en componisten en regisseurs annex schrijvers opdrachten te geven voor nieuw te maken muziektheater. Regisseurs, schrijvers en componisten doen al werkende onderzoek naar nieuwe vormen en concepten binnen het muziektheater. Zo draagt De Diamantfabriek bij aan de ontwikkeling van het genre. Bij de nieuw te ontwikkelen muziektheaterwerken zoekt de Diamantfabriek naar interessante verbintenissen met andere disciplines. Bij de succesvolle muziektheatervoorstelling Conversations with my mother is dat muziektheater in combinatie met literatuur. De muziektheatervoorstelling EICHMANN, een opera over de vrije wil vormt een ontmoeting tussen muziektheater en filosofie.