Ostade A'dam

Foto: Sanne Peper

PLAY MAIDS

Kameroperahuis - Performanceduo Des Filles

Muziek(theater)

Would you like to see us laugh?
Would you like to see us cry?
Would you like to see us dance?
Would you like to see us die?

In PLAY MAIDS ben je getuige van de heimelijke strijd van twee dienstmeiden tegen de onderdrukking van hun meesteres, gespeeld door Margreet Blanken. De twee jongen vrouwen zoeken de grenzen op van hun verbeelding, rollenspel en exhibitionisme. Hoe ver kunnen ze gaan om hun eigen realiteit te creëren? Waar begint hun fantasie en waar eindigt het?

Regisseur Mart van Berckel en performanceduo Des Filles (Anne Freriks en Robin Kuiper) maakten samen met modelabel Maison the Faux deze voorstelling; een ontmoeting tussen muziek, theater, beeldende kunst en verschillende generaties performers. PLAY MAIDS is een visuele, poëtische en duistere muziektheaterpeepshow losjes gebaseerd op De Meiden van Jean Genet.

***** "Macht, wraak en vernedering zijn gebed in een muzikale en visueel puntgave performance." - Kester Freriks in Theaterkrant

**** "De tekst is teruggebracht tot korte steekzinnetjes die telkens worden herhaald, met een gevaarlijke performance als resultaat. De twee dienstmeisjes acteren gepast geëxalteerd en madame wordt gespeeld door Margreet Blanken: heerlijk over de top." - Vincent Kouters in de Volkskrant

Benoeming in Kester Freriks’ top 5 van beste performances van 2016 (NRC).

Op Körber Studio Junge Regie, hét Duitse festival voor jong theatertalent, won PLAY MAIDS de publieksprijs. Met de voorstelling studeerden Anne Freriks, Robin Kuiper en Mart van Berckel in 2016 af van de opleiding Muziektheater aan ArtEZ Arnhem.

De voorstelling wordt in het Engels opgevoerd.

Regie: Mart van Berckel
Spel: Performanceduo Des Filles (Anne Freriks en Robin Kuiper), Margreet Blanken
Concept, composities: Anne Freriks, Robin Kuiper, Mart van Berckel
Vormgeving: Maison the Faux
Haar: Mireille Tap
Lichtontwerp: Sascha van Riel
Assistentie geluidsontwerp: Ralf Gerritse
Artistiek advies: Sanne van Rijn
Fotografie: Sanne Peper en Victor Wennekes
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel

Duur: 60 min.

Website Kameroperahuis
Facebook Kameroperahuis