Ostade A'dam

Foto: Rasmus Vasli

Gender Fuck[er] (Fringe Festival)

Keren Rosenberg & Graham Adey

Theater

Gender Fuck[er] is te zien in het kader van het Amsterdam Fringe Festival.
Let op! Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de website van het Fringe Festival.

--------
Gender Fuck[er] is een internationale, interdisciplinaire samenwerking tussen Graham Adey (SE | UK) en Keren Rosenberg (NL | IL). Hun diepgaande artistieke dialoog leidde tot een prijswinnende korte film, een avondvullende voorstelling en een foto-expositie. Gender Fuck[er] is een co-productie van Dansstationen, Zweden, waar het ook in première ging, gevolgd door een internationale tournee met voorstellingen in onder andere Sadler’s Wells (UK) Nederland, Mexico, Israel en Zweden.

Gender Fuck[er], een avondvullende danstheater voorstelling, houdt het midden tussen een rock concert, een tragedie en een nachtclub. In Gender Fuck[er] trekken Rosenberg en Adey 'Keren' uit elkaar en onderzoeken de vloeibaarheid van haar identiteit via het 'dansende' lichaam. 'Keren' kruipt in en uit de rol van man en vrouw waardoor haar lichaam het kruispunt wordt waarin beide perspectieven samenkomen. De traditionele heteroseksuele blik op de vrouw wordt door de 'queer gaze' in de voorstelling kritisch bevraagd en daarmee de perceptie van gender.

"Een briljante voorstelling. Rosenberg’s vermogen om te transformeren, geeft het publiek de mogelijkheid hun eigen aannames met betrekking tot gender te bevragen en daarmee de manier waarop we deze voorstelling beoordelen" -  Rachel Nouchi, London Dance Magazine

**** "Rosenberg transformeert haar lichaam van mannelijk tot vrouwelijk doorlopend door verbazingwekkende fysieke metamorfoses" - Hanna Gosling, Sadler’s Wells reviews

Concept, regie: Graham Adey
Concept, spel: Keren Rosenberg
Licht: Marcus Gustafsson
Productie: Diane Elshout, Khamlane Halsackda
Productie management: Eliana Oikawa
Co-productie: Dansstationen
PR, marketing: Gepke van de Laar
Fotografie: Rasmus Vasli
Mede mogelijk gemaakt door: AFK, Konstärsnämnden, The city of Malmö, Moving Arts Project

Duur: 55 min.
Tickets: € 11,50

Website Keren Rosenberg
Website Graham Adey
Instagram Adey

--------
Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 11 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 40 verschillende locaties.
Voor de Fringe is Amsterdam een stad die pas opbloeit bij kunstlicht. Een stad die ontwaakt bij schemering, een stad die gonst en broeit en die muzikanten, straatartiesten, theatermakers, goochelaars, slangenbezweerders, nerd-chique brainiacs, decorbouwers en post-avantgardisten aantrekt als een reusachtige magneet.

De 12de editie van dit festival vol verrassing vindt plaats van donderdag 7 t/m zondag 17 september 2017.