Ostade A'dam

Foto: Philip Van Ootegem

De Grens

Ekaterina Levental

Muziek(theater)

Welkom in Niemandsland, waar niemand zeker is

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. Over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit, ontheemd in een maatschappij waar ze geen deel van mag zijn.

We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende wijze zien hoe het leven is in dit niemandsland, waar niets zeker is, en hoop het enige is dat rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij oordeel en onrecht. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met veel humor en prachtige muziek.

"Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn"

 

Op donderdag 21 september is er een try-out van De Grens. Op vrijdag 22 september gaat De Grens in première in Ostade A'dam!

Regie, vormgeving: Chris Koolmees
Tekst, uitvoering: Ekaterina Levental
Foto: Philip Van Ootegem

Duur: 70 min.

Website Ekaterina Levental
Facebook Ekaterina Levental