Ostade A'dam

LEEUW

Stef Pits

Theater

Het is 27 juli 1992 als er een nieuw welpje aan de West-Friese savanne wordt toevertrouwd. Dit welpje zal uitgroeien tot een evenwichtige, openhartige en charismatische leeuw (bron: Libelle Zomerhoroscoop, 1992).

Het welpje wordt een jonge leeuw, de jonge leeuw een leider. Jeugdige naïviteit maakt plaats voor hoogmoed en de ijdele leeuw ziet zijn kudde in tweeën splitsen. Zij die meegaan in grootse ideeën. En zij die hoofdschuddend toekijken. Maar hij heft zijn kop en gaat voorop. Niet omdat hij durft, maar omdat hij moet. Het is de trots die hem beweegt. Aan de horizon wacht geluk.

Het stond in de Libelle.

LEEUW is een wervelende, muzikale cabaretvoorstelling over trots, vechtlust en extreme luiheid. Een onemanshow met scherpe klauwtjes over wie je bent, wie je denkt te moeten zijn en de oceaan aan vragen daartussenin.

Stef Pits (Hoorn, 1992) studeerde twee jaar aan de Koningstheateracademie voor Cabaret in Den Bosch om vervolgens over te stappen naar Frank Sanders’ Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Hier studeerde hij in 2016 af met een hoofdrol in de musical The Wild Party. Vervolgens speelde hij de rol van Casper in de thrillermusical Vals naar het boek van Mel Wallis de Vries. Vanaf januari tot mei 2018 is hij te zien als acteur en poppenspeler in de nieuwe familiemusical De Kleine Zeemeermin van Theater Terra. Naast zijn werk in het theater is hij ook werkzaam als (stem)acteur, poppenspeler en vertaler voor o.a. De Efteling. LEEUW is zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling.

Tekst, spel: Stef Pits
Regie: Mark van Haasteren
Piano: Hilmar Leujes
Decor: Joris van Veldhoven
Vormgeving, PR: Suzan Vermeulen
Productie: Robert van Renselaar

Duur: 75 min.