Ostade A'dam

Foto: Bart Majoor

Waai (1,5-5 jaar | Verhalen in de Herfst)

SOIL

Jeugd

Een poëtische muziektheatervoorstelling (LNP) voor iedereen vanaf 1,5 jaar over het verlangen om te vliegen. SOIL ontwikkelde voor festival 2Turven Hoog in het kader van de Proeftuin het artistieke plan voor Waai. Met 'wind' als centraal thema is het theatrale basismateriaal voor de voorstelling ontstaan waarin klank, beweging en beeld samensmelten.

Vogel droomt van vliegen en probeert van alles om op te kunnen stijgen. Al klapwiekend met zijn armen en benen klopt, tikt en speelt hij met zijn speciale vliegschoenen zijn allersnelste ritmes, maar opstijgen wil maar niet lukken. Dan ontmoet hij Wind en ondekt hij iets wat hij nog nooit had gehoord: ruisen. Wind kan heel goed ruisen, suizen en zelfs fluiten. Samen met Wind lukt het Vogel, op zijn eigen manier, bijna wèl echt om te vliegen.

Concept: SOIL
Regie: Klaus Jurgens
Compositie: Ligeti, Kurtag, Korff de Gidts, Saariaho, Sollima
Spel, muziek: Florien Hamer, Anna van Nieukerken
Decor: Rafael Kozdron
Kostuums: Judith Zwart
Productie: Stichting SOIL

Duur: 45 min.

Website SOIL

-----
Verhalen in de Herfst is een jeugdfestival in de herfstvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Verhalen in de Herfst vindt plaats van zondag 22 t/m zondag 29 oktober 2017 en is een initiatief van Ostade A'dam i.s.m. Rialto en OBA.