Ostade A'dam

Foto: Es & Zn Esther de Boer

Buurman in de natuur (5+ | Verhalen in de Herfst)

plan d- / andreas denk

Jeugd

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini-moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit.

Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden ze gelukkig altijd weer een oplossing.

DOE MEE!
Buurman in de natuur is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig! Je helpt stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken. 

Buurman in de Natuur is het vervolg op de succesvolle plan d- voorstellingen Buurman op Vakantie, Buurman in de Winter en Buurman in de Bieb. Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu: plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek en vinden altijd weer iets nieuws uit. Buurman in de Natuur is daarmee ook een prachtige ode aan vriendschap, aan fantasie en aan creativiteit.

Concept, choreografie, dans: Andreas Denk, Ilija Surla
Eindregie: Ton Offerman
Compositie, arrangement: Wiebe Gotink

Website plan d-
Facebook plan d-

-----
Verhalen in de Herfst is een jeugdfestival in de herfstvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Verhalen in de Herfst vindt plaats van zondag 22 t/m zondag 29 oktober 2017 en is een initiatief van Ostade A'dam i.s.m. Rialto en OBA.