Ostade A'dam

Foto: Rob Logister

Ko met de Vlo (4+ | Verhalen in de Herfst)

Lichtbende

Jeugd

Muziektheater (LNP) voor de hele familie met toverlantaarn-animaties en livemuziek.

Ko met de Vlo is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit... een terroriserende plaag voor het hele huishouden!

Voor de hond (en de vlooien) is het huis een paradijs. Waar voldoende eten, liefde en aandacht is. De stemming slaat echter al gauw om als het kind van de familie de hond een nacht mee naar bed neemt en in de ochtendvol rode vlekken wakker wordt. Wat te doen, de hond eruit of de vlooien bestrijden? Er wordt voor het laatste gekozen. Het huis wordt grondig schoongemaakt en de vlooien op alle mogelijke manieren bestreden, en als hun aantallen afnemen wordt de stemming in het gezin weer vrolijker. Voor het leven van de vlooien verandert echter het paradijs in chaos en ontreddering: hun vrolijke dansorkestjes veranderen in treurmarsen.

Beide werelden worden parallel getoond maar afzonderlijk hebben ze geen idee wat de uitwerking is van hun daden op het leven van de ander. Een tragikomische clash van werelden, diametraal verlopend van vreugde naar verdriet en visa versa, elk in hun eigen kosmos maar zonder het te beseffen zo met elkaar verbonden te zijn. Een surrealistisch verhaal met een verrassende afloop.

Concept, productie, decor: Marie Raemakers, Rob Logister
Eindregie, dramaturgie, choreografie: Jeannette van Steen
Compositie: Helene Jank
Uitvoering: Marie Raemakers, Rob Logister, Rop Severien (projectiespelers), Helene Jank (muziek)
Techniek: Rob Logister

Duur: 55 min.

Website Lichtbende
Facebook Lichtbende


Lichtbende - KO met de VLO - ME and the FLEA (trailer) from Lichtbende on Vimeo.

-----
Verhalen in de Herfst is een jeugdfestival in de herfstvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Verhalen in de Herfst vindt plaats van zondag 22 t/m zondag 29 oktober 2017 en is een initiatief van Ostade A'dam i.s.m. Rialto en OBA.