Ostade A'dam

Foto: Lieke Romeijn

Alles bestaat nog

Emilie Pos / Toneelacademie Maastricht

Theater

Je bent er nog. Ik bel je op en je bent er.
Omdat je met me praat. Ik ben bang als je niets terug zegt.
Je zegt altijd precies de goede dingen.

In Alles bestaat nog is een jonge vrouw aan de telefoon met een afwezige man. We horen alleen haar stem. Ze verwijt, verbloemt, verdriet. Ze probeert het gemis te bestrijden door herinneringen op te halen en te creëren. Angstvallig houdt ze vast aan de telefoon. Want hoe moet dat: doorleven?

Hoort dat dan bij weg zijn? Nooit meer praten?

Een gesprek over loslaten en vastklampen, en de weg naar zelfstandigheid die abrupt nodig blijkt. Geïnspireerd op La Voix Humaine van Jean Cocteau schreef Belle van Heerikhuizen een nieuwe theatertekst. De jonge vrouw wordt gespeeld door Marit Hooijschuur. De regie is in handen van Emilie Pos, die dit jaar afstudeert aan de Toneelacademie Maastricht.

Alles bestaat nog is op dinsdag 19 december opgenomen in het We are Public-aanbod. Deze voorstelling is vrij toegankelijk voor Public-leden. Let er bij het kopen van een Public-ticket op dat je uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Anders vervalt je ticket.

Regie: Emilie Pos
Tekst: Belle van Heerikhuizen
Spel: Marit Hooijschuur
Geluidsontwerp: George Dhauw
Begeleiding: Joost Horward
Fotografie: Lieke Romeijn
Met dank aan: Yela de Koning, Bart Bijnens, Hanne Pierrot, Marc Zwietink, Mees Walter, Laura de Geest, Valerie Pos, Caroline Weenink, Toneelacademie Maastricht
Anders: Geïnspireerd op La Voix Humaine (1928) van Jean Cocteau schreef Belle van Heerikhuizen een nieuwe theatertekst

Duur: 70 min.