Ostade A'dam

Foto: Raymond van Mil

Preview Marok(k)anen Huilen Niet & Gelukszoeker

Soufiane Moussouli

Theater

Marok(k)anen Huilen Niet
Soufiane Moussouli is kwaad: "Ik ben niet anders, ik ben hier geboren in Nederland, ik ben geboren in het Flevoziekenhuis. Wat maakt mij dan anders? Wat wij op tv zien over de Marokkanen is normaal, en als ik me dan sociaal gedraag, dan ben ik anders. Ik voel dat als negatief. Waarom zeg je niet gewoon, jij bent grappig of jij bent leuk?"

Geboren in Nederland, maar eigenlijk Marokkaan. Of toch ook weer niet. Dat is het verhaal van Soufiane Moussouli. Speciaal voor het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam maakt deze jonge talentvolle verteller een voorstelling over zijn twee identiteiten met de titel Marok(k)anen Huilen Niet. "Er wordt altijd gezegd, je moet je aanpassen aan de maatschappij. Ik wil ook heel graag een Nederlander zijn. Maar de vraag is eerder: Krijgen wij de mogelijkheid om onze identiteit in te leveren?”

Spel: Soufiane Moussouli
Regie: Arjen Barel
Producent: Storytelling Centre

Gelukszoeker
Nadat Soufiane Moussouli in Marok(k)anen Huilen Niet op zoek ging naar zichzelf en zijn verhouding met Marokko aan de ene en Nederland aan de andere kant, richt hij zich in zijn nieuwe voorstelling op het verhaal van zijn neef. Recent is hij in Antwerpen getrouwd. Nu heeft hij zijn papieren en daar wordt hij heel gelukkig van. Hij woonde namelijk vijf jaar lang illegaal in de Brusselse wijk Molenbeek, nadat hij uit Marokko vluchtte op zoek naar een beter leven. Soufiane vertelt zijn verhaal, het verhaal van een illegaal in een grote Europese stad. Een verhaal dat niet altijd leuk is. Hij mengt dat verhaal met zijn eigen leven. Want waarom wil zijn neef zo graag naar Europa terwijl Soufiane eigenlijk niets liever wil dan in Marokko wonen? En wat ben je bereid op te geven in je zoektocht naar geluk?

Spel, tekst: Soufiane Moussouli
Dramaturgie, tekst: Arjen Barel
Eindregie: Bart Oomen
Producent: Storytelling Centre

Duur: 75 min.

Website Storytelling Centre
Facebook Storytelling Centre