Ostade A'dam

Al mijn zonen

Toneelgroep Muzak

Theater

In Al mijn zonen zien we hoe de familie Keller de pijnlijke waarheid onder ogen moet zien in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Hoe ze gebukt gaan onder hun eigen geheimen en dromen en hun status als perfecte familie verdedigen. Een hartverscheurend verhaal over de verwoestende werking van the American dream.

Joe Keller is een succesvol zakenman. Zijn fabriek floreerde in de oorlog door het aanleveren van vliegtuigonderdelen. Inmiddels is Joe uitgegroeid tot de succesvolste zakenman van de staat. Nadat zijn zoon Larry vermist is geraakt tijdens de oorlog heeft Joe al zijn hoop gevestigd op zijn zoon Chris. Hij wil gaan trouwen met Ann, die eerst verloofd was met Larry. Beide weten dat het bekendmaken van het huwelijk door moeder Kate zal worden gezien als het definitieve opgeven van hoop op de terugkeer van Larry.

Dan staat de broer van Ann, George, plotseling op de stoep. Hij is op bezoek geweest bij hun vader Steve in de gevangenis. Steve en Joe waren zakenpartners, totdat ze ervan werden beschuldigd moedwillig kapotte vliegtuigonderdelen te hebben verscheept. Joe werd vrijgesproken, Steve werd veroordeeld. Nu zijn de Kellers bang dat de zaak zal worden heropend en alles weer opnieuw zal worden opgerakeld. De spanningen lopen op en langzaam maar zeker ontvouwt de waarheid zich. Een pijnlijke waarheid die de Kellers onder ogen moeten zien.

Schrijver Arthur Miller staat bekend om zijn stukken over het najagen van the American dream en de desastreuze gevolgen hiervan. Miller schreef Al mijn zonen voordat hij zijn meest bekende stuk Dood van een handelsreiziger schreef.

Regie: Loes van der Staak
Tekst: Arthur Miller
Vertaling: Marcel Otten
Spel: Sander Berendsen, Lesley Hooft, Alev Kutluer, Mark Lardinoye, Jochem Sollard, Kai Vasmel en Emmelie van den Wal Bake

Duur: 100 min.

Website Toneelgroep Muzak
Facebook Toneelgroep Muzak