Ostade A'dam

Roadtrip la Bohème

Club Classique

Muziek(theater)

Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie Roadtrip la Bohème over operacomponist Giacomo Puccini gecombineerd worden met livemuziek. Luister naar de mooiste aria’s, maak kennis met Italiaanse kamermuziek en laat je meeslepen door de prachtige filmbeelden.

Het strijkkwartet van Club Classique wordt vergezeld door een opkomende ster in operaland: sopraan Laetitia Gerards. Op het programma niet alleen aria’s van Puccini maar ook een deel uit het strijkkwartet van Guiseppe Verdi.

Afgelopen zomer reisde Club Classique mee naar Italië, waar filmmaker Gijs Besseling tijdens een roadtrip met een camper door Italië een serie opnam over de Italiaanse Maestro. In negen afleveringen wordt verteld over het avontuurlijke leven van Puccini. Aan het meer van Massaciuccoli, vlakbij zijn lievelingshuis, spelen de musici van Club Classique op film zijn strijkkwartet Crisantemi. Ook zijn we getuige van het laatste interview met Simonetta Puccini, kleindochter en laatste nazaat op de stamboom van de familie Puccini, die enkele maanden na de filmopnames kwam te overlijden. De hoofdpersonen in de documentaire, cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert, maken in een camper een rondreis langs plaatsen die leven en werk van Puccini markeren. We zien fragmenten uit vier van zijn bekendste opera’s, die door de filmcrew geregistreerd werden tijdens het Puccini Festival in Torre del Lago. Verder leidt de zoektocht hen naar Lucca, Viareggio en uiteindelijk de eeuwige stad Rome.

Volg de serie Roadtrip la Bohème vanaf 25 april online via www.youtube.com/24classics
Gedurende negen weken zal er op dat kanaal wekelijks een nieuwe aflevering verschijnen. 
Zie voor meer informatie over het project: www.roadtriplaboheme.com

Roadtrip la Bohème is op dinsdag 15 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Deze voorstelling is vrij toegankelijk voor Public-leden. Let er bij het kopen van een Public-ticket op dat je uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Anders vervalt je ticket.

Sopraan: Laetitia Gerards
Viool: Floor le Coultre & Rada Ovcharova
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Leonard Besseling
Productie: Dionne Pierik
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfond, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gravin van Bylandt Stichting

Website Club Classique
Facebook Club Classique

-----

Club Classique kreeg in november voor Le bel indifférent vier sterren in Theaterkrant. Op dinsdag 4 april en dinsdag 13 juni 2017 staan zij weer in Ostade A'dam met respectievelijk een programma als ode aan Italië en over de zinderende harmonie van de natuur. Houd de website in de gaten voor updates.

"Met deze voorstelling bereiken violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling, oprichters van Club Classique, iets moois: theater en muziek met elkaar verbinden. De tekst, vertaald door Floor Borsboom, is bewerkt, want in het origineel is de man geen cellist maar een onbereikbaar figuur die de krant leest. Door de muzikant als toneelpersonage te gebruiken is de band tussen tekst en strijkkwartet nog sterker aangezet." **** door Kester Freriks in Theaterkrant

-----

Klassieke muziek, soms gecombineerd met andere kunstvormen, op onverwachte locaties. Jonge musici en soms wat oudere, bekend en (nog) onbekend, natuurlijk strijkkwartetten, maar ook harp, fluit en klarinet komen voorbij. Vlak voor uw neus, in een ontspannen sfeer en met een glaasje er bij. Dat is Club Classique.