Ostade A'dam

STOP (6+ | LNP)

YALLA YALLA

Jeugd

Tegenwoordig is iedereen druk. Het gekke is: niemand lijkt het te merken of ze vinden het normaal. Maar voor een buitenstaander, iemand die nog niet zo lang in Nederland is, is het heel erg opmerkelijk. De voorstelling STOP houdt daarom een spiegel voor, laat het hoge en monotone tempo zien waarin we tegenwoordig leven en stelt de vraag: Waarom hebben we altijd haast?

STOP is een vrolijke en spannende voorstelling vanaf 6 jaar waarin theater, hedendaagse dans en muziek samenkomen. Het is een visuele en bewegelijke voorstelling die door de verschillende lagen in het verhaal geschikt is voor de hele familie.

Een man komt aan in dit land. Hij komt uit een ander land, met een andere cultuur en een ander tempo. Hij heeft nog nooit gereisd. Van alle indrukken wordt hij heel moe en valt in slaap. Het publiek droomt met hem mee.

Hij ziet een vacature voor medewerkers in een restaurant. Hij solliciteert en wordt aangenomen. Omdat hij nieuw is, moet hij zich aanpassen, veel aanleren, afleren en goed integreren. Hij doet zijn best maar het lukt niet. Hij merkt dat er een groot verschil is tussen hem en en de andere medewerkers omdat hij hun ritme, de drukte, stress en het strakke schema niet gewend is. Routine speelt een grote rol: snijden, bakken, roeren, afwassen, iedere dag is hetzelfde... Als hij wakker schrikt, staan er veel mensen om hem heen die vragen of het wel goed gaat. Hij pakt zijn koffer en loopt weg. Waarnaartoe dat weet niemand.

STOP gaat op zondag 6 mei in première in Ostade A'dam!

Concept, regie, tekst: Achref Adhadhi
Spel: Achref Adhadhi, Jethro Rahajaan, Rhona Roode, Ser Sebico, Jan Tensen
Dans: Jethro Rahajaan, Ser Sebico
Techniek: Jan Tensen
Productie: Maaike Boersma
Met dank aan: Ton Kloet, Pannenkoekenbakkerij De Muntkelder Utrecht
Film: Anon Banken

Duur: 55 min.

Website YALLA YALLA
Facebook YALLA YALLA

-----
YALLA YALLA

Achref Adhadhi (Tunis, 1987) verhuisde in 2015 voor de liefde naar Nederland. Hij is fysiek acteur, regisseur en scriptschrijver. Met zijn eerste Nederlandse voorstelling Amboula won hij in 2017 de publieksprijs op het Café Theater Festival. Achref volgde de DOX Ateliers, neemt nu deel aan het talentonwikkelingstraject Likeminds Factory en is onderdeel van het artistieke team van de locatievoorstelling In Between Time in de Bijlmerbajes, onder leiding van Titia Bouwmeester.

De ideeën en projecten van Achref, oprichter van theatergroep YALLA YALLA, zijn altijd geïnspireerd op zijn eigen situatie en de dingen die hij meemaakt. Omdat hij pas een paar jaar in Nederland is, gaat zijn aandacht uit naar het verschil tussen wat hij in Tunesië heeft geleerd en wat hij nu in Nederland moet leren. Het idee voor het project is ontstaan omdat het ritme en tempo in Nederland veel hoger liggen. Hier kunnen mensen niet meer zonder agenda, planning en orde. Ze doen nooit 'niets', hebben altijd haast, zijn verslaafd aan beeldschermen en ze omgeven zich steeds meer met apparaten en machines. Er is geen ruimte voor spontaniteit en altijd druk zijn kan volgens hem niet goed zijn voor een mens.